Nanokveld 2021

Sted: R7 + zoom
Startdato: mandag 19. april 2021 klokken 18:15

Her er zoom-link til kveldens foredrag: [https://NTNU.zoom.us/j/3503740350](Topic: Nanokveld) Meeting ID: 350 374 0350


Nanokveld skjer etter planen, ettersom NTNU letter på restriksjonene fom mandag :loveya: Det blir pizza for de 55 første til å melde seg på:) Dere som ikke får plass i R7 får selvsagt tilgang til presentasjonene via zoom

Zoom-link vil legges ut her.


NDP inviterer til Nanokveld 2021, et arrangement der nanorelevante bedrifter er invitert til å holde korte, motiverende foredrag for oss!

Bedriftene som skal holde presentasjon i år er Cealtech , GlucoSet , CrayoNano og Chip NanoImaging. Dette er bedrifter som dekker flere ulike fagområder som nanomaterialer, energilagring, medisin, elektronikk og mikroskopi. Anbefaler å lese mer om dem og sjekke ut linkene som er vedlagt. De driver med veldig mye spennende!

.

Vi har booket R7, og ser for oss at vi samles og ser presentasjonene på storskjerm i forelesningssalen (lignende Horten- og IFE-bedpresene som ble gjennomført på høsten i fjor). Og det vil bli servert pizza :love: Vi endrer naturligvis på dette dersom det skulle stride med korona-retningslinjene.

I første omgang vil vi prioritere første- og andreklassinger til å være fysisk tilstede i R7. Om det er mer plass, vil vi åpne for andre kull. Det vil selvsagt være mulig for alle å delta via zoom, så påmelding er åpen for alle kull! Link kommer på mail til alle påmeldte.


CealTech

Et Stavangerbasert selskap som ble startet opp i 2012 og som driver med produksjon og optimalisering av grafén. Les mer om bedriften og hvorfor grafén er så unikt her, og sjekk gjerne ut TED-talken om produksjonsteknikken de bruker.

GlucoSet

GlucoSet har utviklet en sensor som skal måle blodsukkernivået til intensiv-pasienter raskt og presist i sanntid. Dette vil kunne bidra til å forhindre komplikasjoner knyttet til ulike operasjoner og redusere dødelighet. De holder til her i Trondheim og har utspring fra NTNU.

Les mer om på hjemmesiden deres og denne artikkelen fra Teknisk Ukeblad.

CrayoNano

Verdensledende selskap som spesialiserer seg innen halvledermaterialer og optoelektronikk. De holder også til i Trondheim og er en spin-off fra NTNU.

Les mer her. I tillegg har Finansavisen skrevet mange artikler om bedriften, deriblant én der Rune Rinnan hevder de er «noe av det råeste som har kommet fra NTNU» (i samme artikkel kan du lese om hvordan Crayonano kan drepe koronavirus).

Chip NanoImaging

Chip NanoImaging har spesialisert seg innen mikroskopi og nanoskopi, og utvikler mikroskopiteknikker som gjør det mulig å se detaljer som ikke kan sees med standard optiske mikroskop. Kan bl.a. brukes innen medisin, både til forskning og diagnostikk. De holder til i Tromsø, og ble startet opp i 2019.

Les mer på hjemmesiden deres. Her er også en introduksjonsvideo som beskriver kort hva de driver med.


Om du har noen spørsmål knyttet arrangementet, kan du sende det til oss på ndp@timini.no.

Kommentarer

Du må være logget inn for å se og poste kommentarer.