FoU-ingeniør til å jobbe med nanoteknologi i vår nye lab

Denne jobbannonsen har utløpt på dato. Informasjonen kan være unøyaktig, feil eller foreldet.

CrayoNano er et nanoteknologiselskap som spesialiserer seg på utvikling av opto-elektroniske enheter basert på halvledende nanotråder på grafénsubstrat. Selskapet ble grunnlagt i juni 2012 basert på flere års forskning ved NTNU. CrayoNano-teamet er anerkjent som en av verdens ledende team innen neste generasjons nanoskala halvledermaterialer og -enheter for opto-elektronikkapplikasjoner.

For tiden ekspanderer vi våre kontorer og laboratoriefasiliteter og søker i den forbindelse en motivert laboratorieingeniør til å bli en del av vårt team. Som tiltredende i stillingen vil du få ansvar for operasjon og vedlikehold av vårt nye laboratorium. Laboratoriet vil inneholde et nyanskaffet MOCVD-system og SEM med tilhørende støtteinstrumenter. MOCVD står for Metal-Organic Chemical Vapor Deposition og det er denne typen instrument som i hovedsak brukes for produksjon av krystallinske tynnfilmer i LED-industrien. Hoveddelen av arbeidet vil innebære å gro nanotråder i MOCVD-systemet i nært samarbeid med vårt epitaksi-team, karakterisere prøver i SEM, holde MOCVD-kammeret fri for kontaminanter, skifte ut gassflasker og utføre vedlikehold og reparasjon av pumper o.l. Oppgavene vil også innebære å opprettholde kommunikasjon med våre leverandører for feilsøking av utstyret og for å holde laboratoriet utstyrt med gass, nødvendig beskyttelsesutstyr og annet forbruksmateriell.

Nødvendige kvalifikasjoner:

  • BSc/MSc eller tilsvarende kvalifikasjoner
  • Minst 3 års erfaring med vakuumsystemer
  • Erfaring med laboratoriearbeid
  • Kjennskap til SEM
  • Kjennskap til tynnfilminstrumenter
  • Må kommunisere godt på norsk og engelsk

Ønskede kvalifikasjoner:

  • Erfaring med epitaksi
  • Erfaring med MOCVD
  • Erfaring med SEM

Som ansatt i CrayoNano vil du være en del av et høyt dedikert og dypt engasjert team i utviklingen av UV LED ved bruk av 1-, 2- og 3-dimensjonale nanostrukturer. Du vil være med på utvikling av revolusjonerende teknologi og ha et enestående team i ryggen. Vi i CrayoNano har et uformelt miljø hvor det er lett å diskutere og prøve ut idéer, og det er kort vei fra gode resultater til implementering. Vi har et tett samarbeid med NTNU spesielt, men også med flere andre universiteter. Vi holder over 10 patenter relatert til epitaksi av nanostrukturer og enhetsdesign på grafén og andre 2D-materialer, og antallet øker stadig.

Se full annonse og søk på stillingen her.

Kommentarer

Du må være logget inn for å se og poste kommentarer.