Stipendiat innen faststoffelektrolytter til Li-ionebatterier

Denne jobbannonsen har utløpt på dato. Informasjonen kan være unøyaktig, feil eller foreldet.

Vi har ledig stilling som stipendiat ved Institutt for materialteknologi og NanoLab

Den utlyste stipendiatstillingen innen oppladbare Li-ionebatterier har fokus på faststoffelektrolytter og inkluderer både eksperimentelt arbeid og simuleringer. Det overordnede målet med prosjektet er å identifisere faste oksidematerialer som kan erstatte dagens flytende og farlige elektrolytter i Li-ionebatterier.

Stipendiatstillingen er 4-årig og undervisningsarbeid tilsvarende ett år vil bli utført på NTNU NanoLab.

Prosjektbeskrivelse

Prosjektet vil fokusere på design og testing av faste oksidmaterialer som elektrolytter for Li-ioner i batterier. De grunnleggende strukturelle og kjemiske egenskapene som muliggjør rask Li-ionetransport i faste stoffer vil bli identifisert ved hjelp av Density Functional Theory (DFT)-beregninger og Molecular Dynamics (MD)-simuleringer. De mest lovende materialene vil bli deponert som tynnfilmer på NTNU NanoLab og karakterisert med hensyn til krystallstruktur, mikrostruktur, elektriske egenskaper og transportegenskaper. De mest lovende tynnfilmene vil også bli testet i battericeller i samarbeid med batterigruppen ved IMA. PhD-kandidaten vil være medlem av Functional Materials and Materials Chemistry Research Group (FACET). Det eksperimentelle arbeidet vil bli utført både på NTNU NanoLab og i FACETs laboratorier. DFT- og MD-simuleringer vil bli kjørt på nasjonale superdatamaskiner.

I tillegg vil stipendiaten arbeide på NTNU NanoLab i tid tilsvarende ett år. Arbeidet på NTNU NanoLab vil innebære prosessutvikling og -dokumentering, fabrikering, karakterisering, brukerstøtte og -trening og andre relevante oppgaver. Kandidaten vil få erfaring innen undervisning og opplæring av brukere såvel som i avanserte nanofabrikasjons- og karakteriseringsverktøy.

Kvalifikasjonskrav

Stillingen som stipendiat har som hovedmål å kvalifisere for arbeid i forskningsstillinger. Kvalifikasjonskravet er fullført hovedfag/mastergrad (tilsvarende 120 studiepoeng) med sterk faglig bakgrunn innen materialvitenskap, materialkjemi, faststoffysikk eller tilsvarende utdanning som er lik B eller bedre sammenholdt med NTNUs karakterskala. Søkere uten bokstavkarakterer fra tidligere studium skal ha et like godt faglig grunnlag. Søkere med svakere karakterbakgrunn vil kunne bli vurdert dersom det dokumenteres at kandidaten er særskilt egnet til en ph.d.-utdanning.


Vi viser til Forskrift om ansettelsesvillkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent og spesialistkandidat for generelle kriterier for stillingen.

NTNU forplikter seg til å følge evalueringskriterier for forskningskvalitet i henhold til The San Francisco Declaration on Research Assessment – DORA.

Vi søker en kreativ og entusiastisk kandidat med utmerkede resultater fra utdanning.

Kandidaten må ha:

  • Mastergrad/sivilingeniørgrad eller tilsvarende innen materialvitenskap, materialkjemi eller faststoffysikk.

  • Gode skriftlige og muntlige engelskkunnskaper.

  • Erfaring med våtkjemisk syntese av oksider, strukturell karakterisering av oksider eller tynnfilmer, eller DFT/MD-simuleringer.

  • Evne til å arbeide selvstendig og ta ansvar for fremdriften i prosjektet.

  • Gode kommunikasjonsevner og samarbeidsevne med andre forskere i faggruppen og på NTNU NanoLab.

  • For å kunne ivareta undervisningsplikten er det være en forutsetning at du snakker norsk eller et nordisk språk og at du har relevant erfaring fra utdanningen.

Vi tilbyr

  • spennende og utviklende oppgaver i et sterkt og internasjonalt fagmiljø

  • åpent og inkluderende arbeidsmiljø med engasjerte kolleger

  • gunstige vilkår i Statens pensjonskasse

  • ansattegoder og fordeler

Lønn og vilkår

Stillingen som stipendiat kode 1017 lønnes brutto kr 479 600 pr. år avhengig av kvalifikasjoner og ansiennitet. Fra lønn trekkes 2 % lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.

Ansettelsesperioden er 4 år med 25 % pliktarbeid. Ansettelse i stipendiatstilling forutsetter opptak til PhD-program https://www.ntnu.no/ie/forskning/phd. Som stipendiat forplikter du deg til å delta i et organisert doktorgradsstudium innenfor ansettelsesperioden, og ansettelse forutsetter at du faktisk er kvalifisert for opptak til PhD-studiet innen tre måneder.


Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansattloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.

Generell informasjon

Et godt arbeidsmiljø er preget av mangfold. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne eller kulturell bakgrunn. I henhold til offentleglova kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

For mer informasjon om stillingen kontakt Professor Sverre M. Selbach selbach@ntnu.no, Professor Mari-Ann Einarsrud mari-ann.einarsrud@ntnu.no, eller Førsteamanuensis Sondre K. Schnell sondre.k.schnell@ntnu.no

Om søknaden:

Søknaden skal beskrive din motivasjon og relevant erfaring og ferdigheter. Legg også ved CV samt publikasjonsliste, referansebrev og dokumentasjon av engelskferdigheter hvis relevant. Vitnemål eller oppdaterte karakterutskrifter fra høyere utdanning må legges ved.

For høyere utdanning utenfor Norge bes det om at diploma supplement eller liknende dokumentasjon som beskriver studiet og karaktersystemet legges ved.

Søknader som mangler vesentlige vedlegg vil ikke bli vurdert.

Søknad med CV, vitnemål og attester sendes elektronisk via jobbnorge. Søkere som inviteres til intervju må ta med bekreftede kopier av attester og vitnemål. Søknaden merkes med referansenummer: NV-110/19

Link til søknadsside

Søknadsfrist: 24.11.2019.

Kommentarer

Du må være logget inn for å se og poste kommentarer.